Demi water behandelingsinstallatie Jotem Waterbehandeling
Membraanfiltratie Jotem Waterbehandeling
Membraanfiltratie Jotem Waterbehandeling

Drinkwaterzuivering

Het bedrijf

Een Europees bedrijf, wereldwijd werkzaam voor o.a. de levering van oplossingen voor veilige drinkwaterzuivering. Het bedrijf wordt benaderd door overheden en Ngo’s uit vele landen.

Probleemstelling

In Oost Europa is de roep ontstaan om tijdens rampen als overstromingen en aardbevingen, de bevolking kunnen blijven voorzien van schoon en veilig water middels acute drinkwaterzuivering. Men zocht “waterfabriekjes” in containers en compacte, hanteerbare oplossingen voor drinkwaterzuivering.

Oplossing

Jotem engineerde en bouwde meerdere geïsoleerde en geconditioneerde 20 voets containers met hierin een complete, PLC gestuurde drinkwaterzuivering. Daarnaast heeft Jotem, ook in eigen beheer een portable “waterbox” ontwikkelt. Deze compacte drinkwaterzuivering kan door 2 mensen worden getild en is voorzien van de modernste technologieën op drinkwaterzuivering gebied. Ook hier zorgt een PLC voor de complete besturing. De unit is volledig “self-supporting”, waarbij een dompel pomp om het water op te kunnen pompen is voorzien. Daarnaast beschikt de unit zelfs over een verwarmingselement vanwege vorstgevaar.

Het bijzondere van deze beide drinkwaterzuiveringen is dat uit vrijwel alle watersoorten, drinkwater geproduceerd kan worden. Denk aan beekjes, sloten en rivieren met allemaal een andere watersamenstelling.

Full-service maatwerk

Minuscule deeltjes verwijderen uit vloeistoffen? Jotem beheerst dit tot in de puntjes.