Ontgassers Jotem Waterbehandeling
Ontgassers Jotem Waterbehandeling
Ontgassers Jotem Waterbehandeling

Omgekeerde Osmose

Het bedrijf

Een Westerse zuivel multinational, gevestigd in Vietnam. Het bedrijf levert vruchtendranken en zuivelproducten aan miljoenen mensen in Azië.

Probleemstelling

Daar het lokale drinkwaterbedrijf niet kon voorzien in de continue vraag naar veilig drinkwater, besloot het bedrijf zelf diepe bronnen te boren om in drinkwater te voorzien voor haar productie. Dit bronwater was echter zeer hard en bevatte daarnaast nog meer onveilige materie.
Vaak wordt veilig drinkwater en proceswater middels omgekeerde osmose – ook Reverse Osmosis (RO) genoemd – geproduceerd. Hiervoor is echter specialistische kennis nodig, daar de voorbehandeling voor omgekeerde osmose zeer nauw komt. Reverse Osmosis is namelijk de fijnst mogelijke filtratiestap.

Oplossing

Jotem leverde een turnkey oplossing, vanaf het ontwerp tot aan de inbedrijfstelling van een complete “watertrein” te Vietnam. De voorbehandeling bestaat uit zowel multimediafilters (MMF) als ook actief koolfilters, welke deeltjes, geur en kleur afvangen. Hierna is een RO-installatie geplaatst om in veilig proceswater en drinkwater kunnen voorzien. Om het water smaakvol te maken zijn marmerfilters achter de omgekeerde osmose geplaatst, welke de nodige mineralen aan het water afstaan.
De RO-installatie levert volcontinu 100 m³/uur veilig drinkwater. De complete installatie wordt middels een internetverbinding in Nederland gemonitord, waarbij de waterkwaliteit continu wordt bewaakt. Tot op de dag van vandaag is het water veilig en optimaal.

Full-service maatwerk

Minuscule deeltjes verwijderen uit vloeistoffen? Jotem beheerst dit tot in de puntjes.