Demi water behandelingsinstallatie Jotem Waterbehandeling
Membraanfiltratie Jotem Waterbehandeling
Membraanfiltratie Jotem Waterbehandeling

Ultrafiltratie (UF)

Het bedrijf

Een spin-off van een Nederlandse technische universiteit. Het bedrijf houdt zich bezig met hoogwaardige technische oplossingen voor diverse industrieën.

Probleemstelling

Eén van de oplossingen die het bedrijf ontwikkelt heeft, is het scheiden van diverse stoffen uit één materiaalsoort. Doordat uit een vast product de diverse stoffen “losgeweekt” kunnen worden, kunnen deze duurzaam worden hergebruikt. Bovendien hoeft het product zelf niet te worden vernietigd.

Om deze scheiding te kunnen bewerkstelligen wordt een kostbare vloeistof gebruikt. De vraag van de klant was of ook deze vloeistof uit de stroom gescheiden zou kunnen worden en weer hergebruikt. Men dacht aan membraanfiltratie als omgekeerde osmose of ultrafiltratie (UF).

Oplossing

Jotem ontwierp een speciale custom-made ultrafiltratie-unit. Middels UF wordt het kostbare product uit een recirculerende vloeistofstroom gefilterd. In tegenstelling tot onze normale dagelijkse business – het zuiveren van water – wordt het water puur als drijvend medium gezien. Er dient zelfs afwatering plaats te vinden om de kostbare producten te filteren en duurzaam te hergebruiken.

Voordat een full-scale unit gebouwd werd, heeft Jotem eerst enkele testunits geleverd. Samen met de klant is vervolgens ultrafiltratie proces getest, om verzekerd te zijn van een succesvol resultaat!

Full-service maatwerk

Minuscule deeltjes verwijderen uit vloeistoffen? Jotem beheerst dit tot in de puntjes.