case wateronthardingsinstallatie

Wateronthardingsinstallatie

Het bedrijf

Een zuivel multinational, gevestigd in het oosten van Nederland.
Het bedrijf produceert “speciaalproducten” voor de kindervoedingsmarkt, medische voeding en celvoeding. Het bedrijf is hiermee een van de topspelers op wereldniveau.

Probleemstelling

Onthard water is een must als het gaat om suppletie op het koelsysteem. Men ondervond dan ook grote hinder van kalkaanslag in het systeem en moest het dan ook met grote regelmaat reinigen (“aanzuren”). Het mag duidelijk zijn dat er dringend behoefte was aan een betrouwbare partner op gebied van waterbehandeling. Jotem werd geselecteerd om het probleem op te lossen. Gedacht werd hierbij aan membraanfiltratie of een wateronthardingsinstallatie

Oplossing

Jotem bouwde en plaatste een triplex wateronthardingsinstallatie met een capaciteit van 200 m³/uur. De installatie is volledig PLC gestuurd en levert water met een hardheid < 0,1 Graden Duits. Zout wordt eenvoudig door een vrachtwagen in een speciale – door Jotem meegeleverde – zoutsilo geblazen, waarna het door de wateronthardingsinstallatie ingenomen wordt. Hierdoor is handling met zout overbodig. Het behoeft geen uitleg dat al het leidingwerk uitgevoerd is in RVS316, gezien de aard van het bedrijf. Een service contract bevestigde het vertrouwen van de klant.

Full-service maatwerk

Minuscule deeltjes verwijderen uit vloeistoffen? Jotem beheerst dit tot in de puntjes.