Dosering Jotem Waterbehandeling
Dosering Jotem Waterbehandeling
Dosering Jotem Waterbehandeling
Dosering Jotem Waterbehandeling

Koelwater in balans – Zonder Chemie

Jotem heeft de vertegenwoordiging in Nederland van de firma UET verkregen. Het principe is al eeuwenoud maar sinds 1992 heeft UET een pasklare oplossing voor de natuurlijke behandeling van water. De focus ligt met name op koelwater, echter zijn er meerdere toepassingen mogelijk. Talloze installaties zijn wereldwijd in bedrijf, waarbij via Jotem, de focus ook op Nederland ligt.

 

Koelwater zonder problemen:

Doordat water in koeltorens verdampt, vormt zich een hogere concentratie mineralen in het systeem. Indien dit niet gecontroleerd wordt, vormen deze mineralen kalkaanslag (scaling) en corrosie, welke het systeem kunnen verstoppen en beschadigen. Ook bacteriën vormen een groot probleem in koelwatersystemen. Om dit tegen te gaan worden veelal chemicaliën gedoseerd, tevens wordt het water op een bepaalde zout concentratiegrens gespuid naar het riool.

 

Bij koelwater spelen drie problematieken: kalkaanslag, corrosie & bacteriologische vervuiling. De UET- technologie pakt deze drie problemen in één installatie aan, dit zonder de toevoeging van chemie.

Full-service maatwerk

Welke sterke oplossing van Jotem is het meest geschikt voor uw bedrijfswater?