Terug

Actiefkoolfiltratie

Creëer zekerheid van veilig water met actiefkoolfiltratie

Sommige bestanddelen in proceswater kunnen niet door reguliere filtermethoden worden verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan bestrijdingsmiddelen, medicijnresten of organische stoffen. Dit kan veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. In het bijzonder in de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie of bij drinkwaterproductie. Met actief koolfiltratie helpen we deze (gevaarlijke) stoffen te verwijderen.

Bij actiefkoolfiltratie wordt een filter gevuld met actieve koolkorrels, die de opgeloste stoffen adsorberen. Wanneer de korrels verzadigd zijn, worden ze geregenereerd of vervangen door nieuw actiefkool. Het is daarom belangrijk om het water preventief te filteren op zwevende delen en zand. Deze vervuiling kan de levensduur van het actiefkool verkorten.

De juiste actief koolfiltratie voor uw proces

Actief koolfiltratie vraagt specialistische kennis. Zo is het belangrijk om de juiste filtratietechniek af te stemmen op uw specifieke behoeften, de gewenste eindkwaliteit en de aanwezige watersamenstelling. Als specialist in waterbehandeling staan we hierin naast u en ontwerpen we samen de optimale installatie.

Deze installatie is bijvoorbeeld afgestemd op de gewenste eindkwaliteit en het optimale energieverbruik om dat te bereiken. Daarnaast werkt Jotem water solutions samen met actiefkool-specialisten om precies de juiste kool voor uw situatie te selecteren. Zo kunt u vertrouwen op optimaal gezuiverd water, laag energieverbruik én lange levensduur van het actiefkool.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Zekerheid van veilig water. Verwijdering van schadelijke PAK's, pesticiden, geur en kleur.
  • Goede voorzuivering. Verwijdert stoffen die bijvoorbeeld ontijzeringsprocessen verstoren.
  • Lange levensduur. Uitstel van actiefkool-vervanging door slimme engineering & actiefkoolkeuze.

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

De juiste machinedelen dienen te worden vervangen en de software moet goed worden geïnstalleerd. Als dit wordt gedaan is een retrofit over het algemeen kosten efficiënter dan de aanschaf van nieuwe machines.