Collectieve bedrijfssluiting

Op vrijdag 17 mei is Jotem Water Solutions gesloten. Uiteraard zijn wij 24/7 beschikbaar bij storingen.

+31 (0)851 050 777

Terug

Actief kool

Adsorptie door actief kool

Sommige bestanddelen in proceswater kunnen niet door reguliere filtermethoden worden verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan bestrijdingsmiddelen, medicijnresten of organische stoffen. Dit kan veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. In het bijzonder in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie of bij drinkwaterproductie. Met actief kool adsorptie wordt een groot deel van deze (gevaarlijke) stoffen verwijderd.

Bij actief kool adsorptie wordt een tank gevuld met actieve kool korrels, die de opgeloste stoffen adsorberen. Wanneer de korrels verzadigd zijn, kunnen ze op locatie worden geregenereerd. In de meeste gevallen wordt de kool echter in zijn geheel vervangen. Het is van belang om het toevoerwater preventief te filteren op zwevende delen en zand. Deze vervuiling kan de levensduur van het actiefkool verkorten. De koolfilters worden ontworpen op een optimale watersnelheid, waarbij de kans op kanaalvorming uitgesloten wordt. Afhankelijk van de ingaande waterkwaliteit en het proces wordt het terugspoelproces handmatig of middels PLC uitgevoerd. Handmatige terug spoeling is in de meeste gevallen voldoende, omdat dit slechts periodiek hoeft te gebeuren.

De juiste actief koolfiltratie voor uw proces

De inzet van actief kool vraagt specialistische kennis. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar u specifieke behoeften, de gewenste eindkwaliteit en de aanwezige watersamenstelling. Als specialist in waterbehandeling staan we hierin naast u en ontwerpen we samen de optimale installatie.

Jotem Water Solutions werkt samen met actiefkool-specialisten om precies de juiste kool voor uw situatie te selecteren. Zo bent u verzekerd van een optimale waterkwaliteit.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Zekerheid van veilig water. Verwijdering van schadelijke PAK's, pesticiden, geur en kleur.
  • Goede voorzuivering. Verwijdert stoffen die bijvoorbeeld membraanprocessen verstoren.
  • Lange levensduur. Uitstel van actiefkool-vervanging door slimme engineering & actiefkoolkeuze.

Neem contact met ons op

Gerrit Dommerholt

Gerrit Dommerholt

Advies & Verkoop

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan.

Met de slimme oplossingen van Jotem haalt u het maximale uit uw water. Toekomstgericht maatwerk welke precies aansluit bij uw wensen.