Terug

Zand- & multimediafiltratie

Zand- en multimediafiltratie, veilig toevoerwater bij effluent hergebruik of oppervlaktewater inname

Onopgeloste stoffen als zand, algen of slib kunnen het waterbehandelingsproces ernstig verhinderen. Ze kunnen zorgen voor verstoppingen en uitval van installaties, of andere behandelingsprocessen ondermijnen. Om zeker te zijn van optimale waterbehandeling en betrouwbaar proceswater is zand- en multimediafiltratie dus een onmisbaar onderdeel.

Daar waar membraanfiltratiesystemen voor sommige projecten te hoog gekwalificeerd kan zijn, kan een zandfilterinstallatie een goed alternatief zijn. In combinatie met een UV-desinfectie unit zijn grotendeels dezelfde resultaten te behalen.

Zandfiltratie is vaak de eerste stap bij waterbehandeling dat de zwevende delen verwijdert uit de ingaande waterstroom. Bij sterkere vervuiling kunt u kiezen voor extra filterlagen, zogenaamde multimediafiltratie. Dit zorgt ervoor dat u gegarandeerd het juiste rendement behaalt, ook bij de sterkst vervuilde waterkwaliteit. Door te kijken naar de samenstelling van het te behandelen water, wordt beoordeeld of een luchtspoeling noodzakelijk is, ter optimalisatie van het terugspoelproces.

Altijd de oplossing voor uw specifieke watervraagstuk

Effectieve zand- en multimediafiltratie vraagt specifieke kennis. Kennis op het gebied van technologische mogelijkheden, maar ook van waterkwaliteit én productieprocessen. Die kennis hebben we bij Jotem in huis. Hierdoor ontwerpen we altijd een oplossing die naadloos past binnen uw processen.

We analyseren de ingaande waterkwaliteit en bepalen samen de benodigde eindkwaliteit. Hierbij wordt een systeem ontworpen wat voldoet aan de gestelde eisen. Dit kan een gestandaardiseerde oplossing zijn of een volledige maatwerkinstallatie. We staan naast u en denken met u mee over het optimale waterproces. Zo bieden we geen quick fix, maar een oplossing die langdurig meerwaarde biedt.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Gestandaardiseerd én maatwerkoplossingen. De juiste keuze voor uw specifieke situatie.
  • Robuuste techniek. Decennia lang beproefd.
  • Lage operationele kosten. Weinig onderhoud nodig.

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

Met de slimme oplossingen van Jotem haalt u het maximale uit uw water. Toekomstgericht maatwerk welke precies aansluit bij uw wensen.