Terug

Zand- & multimediafiltratie

Zand- en multimediafiltratie geeft zekerheid van soepele en betrouwbare waterbehandeling

Onopgeloste stoffen als zand, algen of slib kunnen het waterbehandelingsproces ernstig verhinderen. Ze kunnen zorgen voor verstoppingen en uitval van installaties, of andere behandelingsprocessen ondermijnen. Om zeker te zijn van optimale waterbehandeling en betrouwbaar proceswater is zand- en multimediafiltratie dus een onmisbaar onderdeel.

Bij zandfiltratie wordt in een vroeg stadium van de waterbehandeling een filter geplaatst dat de zwevende delen verwijdert uit de waterstroom. Bij sterkere vervuiling kunt u kiezen voor extra filterlagen, zogenaamde multimediafiltratie. Dit zorgt ervoor dat u gegarandeerd het juiste rendement behaalt, ook bij de sterkst vervuilde waterkwaliteit. Door te kijken naar de samenstelling van het te behandelen water, wordt beoordeeld of een luchtspoeling noodzakelijk is, om zodanig het terugspoelproces te optimaliseren.

Altijd de oplossing voor uw specifieke watervraagstuk

Effectieve zand- en multimediafiltratie vraagt diepgaande inhoudelijke kennis. Kennis op het gebied van technologische mogelijkheden, maar ook van waterkwaliteit én productieprocessen. Die kennis hebben we bij Jotem in huis. Hierdoor ontwerpen we altijd een oplossing die naadloos past binnen uw processen.

We analyseren de waterkwaliteit, bepalen samen de benodigde eindkwaliteit en creëren een systeem dat het gewenste resultaat bereikt op de meest kostenefficiënte manier. Dit kan een gestandaardiseerde oplossing zijn of een volledige maatwerkinstallatie. We staan naast u en denken met u mee over het optimale waterproces. Zo bieden we geen quick fix, maar een oplossing die langdurig meerwaarde biedt.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Gestandaardiseerd én maatwerkoplossingen. De juiste keuze voor uw specifieke situatie.
  • Laag energieverbruik. Slimme besturing zorgt voor optimaal gebruik van filters en energie.
  • Sterke circulariteit. Hoge recovery om water zo efficiënt mogelijk te benutten.

Meer over Jotem

Leaflet downloaden

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

De juiste machinedelen dienen te worden vervangen en de software moet goed worden geïnstalleerd. Als dit wordt gedaan is een retrofit over het algemeen kosten efficiënter dan de aanschaf van nieuwe machines.