Terug

Ontijzering

Ontijzering van uw bronwater in een tijd dat drinkwater steeds schaarser wordt

De noodzaak van (drink)waterbesparing maakt nieuwe waterbronnen voor proceswater steeds interessanter. Zo kan het ontijzeren van bronwater een betaalbaar en verantwoord alternatief zijn. Maar het gebruik van bronwater kent belangrijke uitdagingen. Zo bevat het vaak ijzer en mangaan. Dat zorgt voor aanslag in leidingen en nageschakelde procesinstallaties, wat de kwaliteit ernstig kan aantasten en de levensduur verkort. De samenstelling van bronwater verschilt per regio, waardoor een standaard oplossing voor ontijzering vrijwel onmogelijk is.

Ontijzeringsinstallatie op maat

Jotem Water Solutions staat u hierin bij. Wij ontwerpen maatwerk ontijzeringsinstallaties voor optimale ontijzering en ontmanganing van uw bronwater. We ontwikkelen een filtratiesysteem dat volledig is afgestemd op de samenstelling van uw water. Naast ijzer en mangaan kunnen er ook verstorende stoffen zoals onder ander methaan in het bronwater aanwezig zijn. Jotem kent deze uitdagingen als geen ander en levert in dergelijke situaties een methaanuitdrijftoren met bijbehorende chemiespoeling.
We zijn een betrokken partner die meedenkt en optimalisatie van uw proces vooropstelt. Zo voorkomen we het overmatig verbruik van drinkwater en maken we het gebruik van alternatieve waterbronnen mogelijk.


Meer over Jotem
Delen via:
  • Veilig gebruik van bronwater. Benutten van alternatieve watervoorzieningen voor uw processen.
  • Volledig geautomatiseerd spoelproces.
  • In huis ontwikkelde overdrukbeveiliging, met 100% beluchtingswaterbesparing.

Neem contact met ons op

Gerrit Dommerholt

Gerrit Dommerholt

Advies & Verkoop

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan.

Met de slimme oplossingen van Jotem haalt u het maximale uit uw water. Toekomstgericht maatwerk welke precies aansluit bij uw wensen.