Terug

Elektrodeionisatie

Betrouwbare demineralisatie van water, zonder gebruik van chemicaliën

In kritische processen kunnen zelfs minimale verontreinigingen in water risico’s met zich mee brengen. In het bijzonder bij ziekenhuizen en laboratoria, of in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Met elektrodeionisatie, ook EDI genoemd, van uw water voorkomen we die vervuiling. Op een innovatieve en duurzame manier.

Met behulp van elektriciteit, harsen en ion-selectieve membranen ontdoen we uw water van opgeloste stoffen. Elektrische lading onttrekt ongewenste ionen uit het water, zoals natrium of chloride. Na dit proces beschikt u over (ultra)puur water dat risico’s op verstoppingen, corrosie of gezondheidsproblemen in farmaceutische toepassingen voorkomt. Het proces vraagt geen regeneratiechemicaliën, daar de harsen op een natuurlijke wijze door gelijkspanning worden geregenereerd. Hierdoor is het een van de meest duurzame demineralisatiemethoden op de markt.

Altijd de technologie die past bij uw situatie

Optimale waterbehandeling is maatwerk. De samenstelling van uw (proces)water is uniek en hetzelfde geldt voor de ambities van uw organisatie. Daarom is Jotem meer dan een technologisch leverancier. We verdiepen ons in uw situatie en zorgen voor een waterproces op maat.

We analyseren de waterkwaliteit en inventariseren uw specifieke wensen en behoeften. Denk aan gewenste eindkwaliteit, voorkeurstechnologieën en duurzaamheidseisen. Van daaruit ontwikkelen we een maatwerk oplossing waarmee u op de meest betrouwbare én kostenefficiënte manier de gewenste waterkwaliteit bereikt. Elektrodeionisatie speelt daarin een belangrijke rol. Het is een van de meest duurzame, energie-efficiënte oplossingen voor het bereiken van (ultra)puur water.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Ultieme ontzouting. Optimalisatie van uw RO-water tot 100%.
  • Compacte footprint. Enorme ruimtebesparing ten opzichte van mengbedsystemen.
  • Vrij van chemicaliën. Verwijdert ionen met behulp van elektrische spanning.

Meer over Jotem

Leaflet downloaden

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

De juiste machinedelen dienen te worden vervangen en de software moet goed worden geïnstalleerd. Als dit wordt gedaan is een retrofit over het algemeen kosten efficiënter dan de aanschaf van nieuwe machines.