Collectieve bedrijfssluiting

Op vrijdag 17 mei is Jotem Water Solutions gesloten. Uiteraard zijn wij 24/7 beschikbaar bij storingen.

+31 (0)851 050 777

Terug

ElektroDeIonisatie (EDI)

Betrouwbare demineralisatie van water, zonder gebruik van chemicaliën

In kritische processen kunnen zelfs minimale mineralenconcentraties in water risico’s met zich mee brengen. Denk hierbij aan ziekenhuizen en laboratoria, of in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Met ElektroDeIonisatie, ook wel EDI genoemd, wordt RO permeaat verder gedemineraliseerd tot waardes van wel 18,2 MOhm (0,055 µS/cm). Dit EDI permeaat wordt vaak (ultra)puur water genoemd. De installaties kunnen worden ontworpen volgens richtlijnen van bijvoorbeeld Pharmacopeia en USP24.

Met behulp van gelijkspanning, ionenwisselaarharsen en ion-selectieve membranen wordt het water verder gedemineraliseerd. Elektrische lading onttrekt de overgebleven ionen uit het water. Na dit proces is het pure demiwater geschikt voor toepassing in hoogwaardige processen zoals voeding naar een kostbare turbine in het ketelhuis of zelfs medicijnproductie. Het proces vraagt geen regeneratiechemicaliën. Door gelijkspanning ontstaat waterstof en hydroxyde welke respectievelijk de kation- en anionharsen regenereren. Geheel op natuurlijke wijze dus zonder gebruik van chemie. Hierdoor is het een van de meest duurzame demineralisatiemethoden op de markt.

Altijd de technologie die past bij uw situatie

Optimale waterbehandeling is maatwerk. De samenstelling van uw (proces)water is uniek en hetzelfde geldt voor de doelstellingen van uw organisatie. Daarom is Jotem meer dan een technologisch leverancier. We verdiepen ons in uw situatie en zorgen voor een oplossing op maat.

We analyseren het te behandelen water en inventariseren uw specifieke wensen en behoeften. Denk aan gewenste eindkwaliteit, voorkeurstechnologieën en duurzaamheidseisen. Van daaruit ontwikkelen we een maatwerk oplossing waarmee u op de meest betrouwbare én kostenefficiënte manier de gewenste waterkwaliteit bereikt. ElektroDeIonisatie speelt daarin een belangrijke rol. Het is een van de meest duurzame, energie-efficiënte oplossingen voor het bereiken van (ultra)puur water.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Optimale ontzouting. Diepere demineralisatie van RO permeaat.
  • Compacte footprint. Enorme ruimtebesparing ten opzichte van mengbedsystemen.
  • Vrij van chemicaliën. Verwijdert ionen met behulp van gelijkspanning.

Neem contact met ons op

Gerrit Dommerholt

Gerrit Dommerholt

Advies & Verkoop

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

Met de slimme oplossingen van Jotem haalt u het maximale uit uw water. Toekomstgericht maatwerk welke precies aansluit bij uw wensen.