Terug

Ontharding

Ontharding van proceswater zorgt voor slim gebruik van diverse waterbronnen

Door gebruik te maken van waterstromen welke calcium- en magnesiumrijk zijn, zoals bronwater en drinkwater, groeien de risico’s op kalkaanslag in uw leidingwerk. Dit kan grote gevolgen hebben voor productieprocessen. Scaling veroorzaakt neerslag in cruciale onderdelen van uw installaties en zorgt hiermee voor een slechte doorstroming en een mindere warmteuitwisseling. Dat kan leiden tot mogelijke defecten en in het ergste geval kostbare stilstand.

Jotem water solutions helpt u deze risico’s voorkomen door uw proceswater te ontharden door middel van ionenwisseling. We stemmen de gebruikte technologie af op de ingaande waterkwaliteit en de druk in uw leidingen. Zo zorgen we voor een maatwerkoplossing waarmee u zeker bent van kalkvrij, bruikbaar proceswater. Met efficiëntere processen, lagere onderhoudskosten en langere levensduur van uw installaties als gevolg.


De beste oplossing voor uw waterbehandelingsproces

Waterbehandeling is vakwerk. Uw water heeft een unieke samenstelling en uw organisatie heeft unieke processen. Wij vinden hierin de verbinding. Wij creëren een onthardingsinstallatie die is afgestemd op de juiste waterkwaliteit en het gewenste proces.

Dat betekent dat we altijd verder kijken dan de aangeboden technologie. We verdiepen ons in uw vraagstuk, uw situatie en uw productieprocessen. We denken mee over te gebruiken technologieën en beschikken over de expertise om met verschillende vormen van waterbehandeling uw proces vergaand te optimaliseren. Zo zijn we meer dan een leverancier. Zo zijn we de regisseur van uw optimale waterproces.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Lage drukval
  • Laag zoutverbruik
  • Weinig spoelwater

Neem contact met ons op

Roy Rosink

Roy Rosink

Process Design Engineer

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

De juiste machinedelen dienen te worden vervangen en de software moet goed worden geïnstalleerd. Als dit wordt gedaan is een retrofit over het algemeen kosten efficiënter dan de aanschaf van nieuwe machines.