Terug

Ultrafiltratie

Ultra filtratie als krachtig wapen tegen bacteriën en virussen

Proceswater, oppervlaktewater en drinkwater moet vrij zijn van risicovolle virussen of bacteriën als legionella. Ultrafiltratie is de uitgelezen techniek om dit te bewerkstelligen. Ultrafiltratie membranen verwijderen virussen en bacteriën tot wel log 4 (99,99%) en log 6 (99,9999%).

Jotem Ultrafiltratie installaties zijn volledig automatisch uitgevoerd, inclusief veilige chemiereiniging. De membranen worden periodiek chemisch gereinigd, zodat er geen verstoppingen ontstaan en uw Ultrafiltratie installatie altijd optimaal blijft presteren. Jotem Water Solutions heeft jarenlange ervaring met Ultrafiltratie voor de bereiding van veilig proces- en drinkwater. Door de hoge verwijderingsgraad van UF-membranen is het mogelijk om zelfs uit afvalwater en oppervlaktewater veilig proceswater te produceren die onder andere als pre-filtratie kan worden gebruikt bij omgekeerde osmose.

De beste ultrafiltratie voor uw watervraagstuk

Wij kijken verder dan techniek. We bieden u de beste Ultrafiltratie oplossing.

We analyseren de huidige waterkwaliteit, de gewenste eindkwaliteit en ontwerpen op basis daarvan een passende UF-installatie. Een UF-installatie bestaat veelal uit een membraanskid en een backwashskid. Een volautomatische CEB (Chemical Enhanced Backwash) spoelt voortijdig ongewenste vervuiling van de membranen. De soorten chemie die hiervoor nodig zijn verschillen per kwaliteit van het te behandelen water.

Over Jotem
Delen via:
  • Veilig proceswater zonder deeltjes, virussen en bacteriën.
  • Optimale controle door uitlezen en doormelden van relevante parameters.
  • Sluitende interface tussen de diverse skids.

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

Met de slimme oplossingen van Jotem haalt u het maximale uit uw water. Toekomstgericht maatwerk welke precies aansluit bij uw wensen.