Terug

Reverse osmosis

Omgekeerde osmose installatie

Efficiënte verwijdering van opgeloste stoffen met omgekeerde osmose

Hoe goed water ook wordt gefilterd, soms kunnen verontreinigingen in proces- of drinkwater oplossen en aanwezig blijven. Met alle risico’s van dien. Denk bijvoorbeeld aan medicijnresten of ionen als natrium en chloride die in de natuur terechtkomen, of in ons drinkwater. Met reverse osmosis (RO), ook wel omgekeerde osmose genoemd, kunnen we dit uit het water halen.

Met een omgekeerde osmose installatie wordt water op hoge druk met behulp van membranen ontdaan van eenwaardige ionen en verontreinigingen met laag moleculair gewicht. Dit kan bijvoorbeeld waardevol zijn bij ontzilting van zeewater, of het demineraliseren van bronwater, afvalwater of regenwater. Hierdoor bent u in staat water zo efficiënt mogelijk te (her)gebruiken.

De juiste osmose installatie voor uw specifieke situatie

Omgekeerde osmose is maatwerk. Doordat de samenstelling van water op iedere locatie verschilt, is een betrouwbare standaardoplossing onmogelijk te ontwikkelen. Dat betekent dat we ons verdiepen in uw behandelingsproces en in een uitgebreid designproces komen tot een omgekeerde osmose installatie op maat.

We analyseren uw huidige waterkwaliteit, de gewenste eindkwaliteit en uw huidige proces. Op basis van die analyses creëren we een osmose systeem met de juiste membranen, besturingstechniek en filtratiemogelijkheden. Zo regisseren we het optimale waterbehandelingsproces, zodat u het maximale resultaat behaalt tegen het minimale energieverbruik. Daarnaast ondersteunen we u altijd volledig op het gebied van besturing, onderhoud en inbedrijfstelling.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Puur water. Vrijwel volledige ontzouting tot 99%.
  • Zekerheid van veiligheid. Bacterievrij water zonder schadelijke stoffen.
  • Laag energieverbruik. Middels eco-regeling, ongeacht temperatuur.

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

De juiste machinedelen dienen te worden vervangen en de software moet goed worden geïnstalleerd. Als dit wordt gedaan is een retrofit over het algemeen kosten efficiënter dan de aanschaf van nieuwe machines.