Collectieve bedrijfssluiting

Op vrijdag 17 mei is Jotem Water Solutions gesloten. Uiteraard zijn wij 24/7 beschikbaar bij storingen.

+31 (0)851 050 777

Terug

Drinkwaterinstallatie Pampus

Drinkwater op Forteiland Pampus kwam jarenlang in plastic flessen. Met de waterzuiveringsinstallatie van Jotem Water Solutions, Van Remmen UV Technology en NX Filtration is dat verleden tijd. Wij voorzagen Pampus van een off-grid waterinstallatie, voor water gewoon uit ’t IJ.

Delen via:

Off grid waterinstallatie Pampus

Vier jaar geleden zijn wij voor Pampus op zoek gegaan naar de beste bron voor een eigen drinkwatervoorziening. Grondwater viel af want onder het eiland is dat verzilt en bevat het veel ijzer. Regenwater viel ook af omdat het mate in de zomer voldoende oplevert. Dus bleef het water uit het omringende IJmeer over.

Vervolgens is er veel voorwerk gedaan voor de technische uitwerking van de zelfstandig ‘off grid’ drinkwatervoorziening en uiteindelijk besloten Pampus, Jotem, NX Filtration en Van Remmen om een container te bouwen met daarin de installatie. Afgelopen juni is die in zijn geheel in gevaren en operationeel gemaakt.

De ingebouwde zandfilter zorgt voor een stabiele aanvoer van het IJmeerwater naar de nanomembranen van NX Filtration. Dit verwijderen de vervuilingen en de ongewenste restanten, zoals bacteriën worden alsnog verwijderd met de nageschakelde UV-behandeling van Van Remmen. Het concentraat uit de membraanfiltratiestap wordt terug op het IJmeer geloosd.

We gaan het zuiveringsproces nu verder optimaliseren. De container zit vol met meet- ren regelapparatuur waarmee we op afstand de verschillende processtappen op elkaar kunnen afstemmen. We hopen na enkele seizoenen aan te kunnen tonen dat de zuivering heel stabiel is en een constante drinkwaterkwaliteit levert.

Delen via:
  • Ingenieus off-grid watersysteem
  • State-of-the-art directe nanofiltratie
  • IJmeerwater als bron
  • Impact maken doen we samen
Of wilt u een oplossing voor uw vraagstuk? We denken graag met u mee. Laat u informeren voor een waterinstallatie op maat!

Meer weten over onze Hydro Pilots?

Of wilt u een oplossing voor uw vraagstuk? We denken graag met u mee. Laat u informeren voor een waterinstallatie op maat!

Neem contact met ons op

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan & wat we doen.