Terug

Nanofiltratiepilot voor Universiteit Twente

Nanofiltratiemembranen spelen een belangrijke rol in het filteren van bijvoorbeeld virussen, medicijnresten, pesticiden en andere schadelijke stoffen uit water. Hiermee dragen ze bij aan het veiliger maken van drink-, proces- en afvalwater wereldwijd. Wij helpen het kennisinstituut Membrane Science and Technology van de Universiteit Twente met het testen van deze membranen in hun eigen laboratorium.

Delen via:

Testen van membranen op laboratoriumschaal

Hoe het werkte? We ontwikkelden een volledig ontijzeringssysteem en monitorden en analyseerden continu de prestaties. Daarnaast lieten we de eindklant monsters nemen en analyseren. Zo ontstond een helder beeld van het proces, waarop we de optimaal efficiƫnte inrichting konden vormgeven. Het resultaat? De ontijzeringsinstallatie kon 25% kleiner, zonder op kwaliteit in te leveren . Met enorme energiebesparingen en besparingen op grote stalen filtertanks.

Delen via:
  • Remote control (webbrowser/Android/iOS)
  • Industrieel relevante schaal
  • Samen met de UT ontworpen: sterke combinatie van wetenschap en praktijk
  • Innovatief retoursysteem voor veilige monsterafname
Of wilt u een oplossing voor uw vraagstuk? We denken graag met u mee. Laat u informeren voor een waterinstallatie op maat!

Meer weten over onze Hydro Pilots?

Of wilt u een oplossing voor uw vraagstuk? We denken graag met u mee. Laat u informeren voor een waterinstallatie op maat!

Neem contact met ons op

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan & wat we doen.