Terug

Effectieve verwijdering van medicijnresten uit water

Jaarlijks belandt er minimaal 140 ton medicijnresten in ons rioolwater. Dit is enorm schadelijk voor planten en dieren en veroorzaakt risico’s voor ons drinkwater. NieuWater brengt daar verandering in. Zij zetten rioolwater om tot water van het zuiverste soort. Hun zogenaamde BODAC-drukfilters zijn een veelbelovende techniek om energie-efficiënt en zonder chemicaliën medicijnresten te verwijderen uit water. Wij ontwikkelden een Hydropilot om te testen of het BODAC-concept ook met minder voorbehandeling effectief is. Op die manier kunnen veel kosten en energie worden bespaard.

Delen via:

Effectieve verwijdering van medicijnresten uit water

In de huidige NieuWater-installatie wordt het gezuiverde afvalwater door een ultrafiltratiesysteem geleid, daarna wordt zuurstof toegevoegd en tot slot volgen de BODAC-drukfilters. In het pilotsysteem zorgen we voor een kleine aanpassing. De ultrafiltratie wordt vervangen door een trommelfilter. Die zorgt voor minder intensieve behandeling, maar is veel energie-efficiënter. Het mobiele pilotsysteem is precies ingericht naar de wensen van NieuWater en de organisatie kan de resultaten continu monitoren. Zo hopen we met de pilot bij te dragen aan een efficiënte methode, die zorgt voor water met significant minder medicijnresten.

Delen via:
  • Transparante zuurstofdoseerleiding
  • Flexibele geïntegreerde zuurstofdosering
  • Datavisualisatie en -trending
  • Smart en intuïtieve besturing
  • Klantspecifiek ontwerp
Of wilt u een oplossing voor uw vraagstuk? We denken graag met u mee. Laat u informeren voor een waterinstallatie op maat!

Meer weten over onze Hydro Pilots?

Of wilt u een oplossing voor uw vraagstuk? We denken graag met u mee. Laat u informeren voor een waterinstallatie op maat!

Neem contact met ons op

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan & wat we doen.