Terug

BluElephant

Open de deur naar oneindig herbruikbaar water met BluElephant

In een ideale wereld bestaat er geen afvalwater. In zo’n wereld vormt het vervuilde water uit onze huishoudens een nieuwe bron voor irrigatiewater, grondwater of spoelwater. Die wereld komt een stap dichterbij met BluElephant. Een mobiele, decentrale afvalwaterzuiveringsinstallatie die dagelijks het afvalwater van maximaal 150 personen zuivert.

De BluElephant is een kostenefficiënte oplossing voor locaties zonder centrale afvalwaterzuivering. Denk bijvoorbeeld aan lokale gemeenschappen, woonwijken, bedrijventerreinen, recreatiegebieden of afgelegen terreinen. Met de BluElephant ontstaat een circulaire watervoorziening. Niet alleen voor huishoudens, maar ook voor bijvoorbeeld irrigatie toepassingen. Daarmee wordt een oneindige watervoorziening ineens een realistische oplossing.

Samen werken aan de beste recycling-reus ter wereld

BluElephant draait al op verschillende locaties in Nederland en Palestina. Met deze prototypen testen we de prestaties van de BluElephant onder verschillende omstandigheden. Met behulp van deze bevindingen creëren we een geoptimaliseerde oplossing die op grote schaal kan worden ingezet.

Die optimalisatie doen we in nauwe samenwerking met onze publiek-private partners in een BluElephant Community. We gebruiken kennis en ervaringen en zetten die om tot een flexibel inzetbaar eindproduct, dat onder alle omstandigheden optimaal zal presteren. Zo kan de BluElephant de komende jaren uitgroeien tot de grootste waterrecyclingreus ter wereld.

Meer over Jotem
Delen via:
  • Oneindig watergebruik. Afvalwater wordt bruikbaar water, in een onophoudelijke crikel.
  • Kleine milieu footprint. De BluElephant is zelfvoorzienend op zonne-energie.
  • Verbetert waterkwaliteit. Beter grond- en oppervlaktewater door zuivering van afvalstromen.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

EFRO Oost

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Every drop it takes. Dat is waar wij voor staan. Dat is wat we doen.

De juiste machinedelen dienen te worden vervangen en de software moet goed worden geïnstalleerd. Als dit wordt gedaan is een retrofit over het algemeen kosten efficiënter dan de aanschaf van nieuwe machines.